Leuke en handige wintersport apps voor je smartphone

Kijk jij al weer heel erg uit naar je volgende wintersportvakantie? Bij een leuke reis naar de sneeuwpistes hoort natuurlijk een goede voorbereiding. Je zorgt dat vervoer, accommodatie, kleding en ski’s tiptop geregeld zijn, maar heb je ook aan je mobiele telefoon gedacht? Voor wintersportliefhebbers zijn er diverse handige apps die je eenvoudig op je smartphone kunt installeren. We bespreken er hieronder een aantal die verkrijgbaar zijn bij zowel de App Store (voor iPhones) als bij Google Play (voor Android toestellen).


Sneeuwhoogte.nl

De voorpret voor je wintersportvakantie begint hier! Deze handige app geeft je de sneeuwhoogte en de sneeuwverwachting per verblijfplaats. Webcams bieden je livebeelden van de dorpjes en pistes op je vakantiebestemming. Bovendien levert de app uitgebreide piste- en liftinformatie die je kunt delen op Facebook en Twitter.

PeakFinder Earth

Beklim virtueel de besneeuwde bergen van jouw favoriete wintersportgebied. Deze door National Geographic aanbevolen app biedt schitterende 360 graden panorama’s van tienduizenden bergtoppen over de hele wereld.

Skiinfo Sneeuwhoogte & Ski

Deze wereldwijd zeer populaire app houdt je op de hoogte van de weersverwachting en sneeuwhoogtes van meer dan 2000 skicentra. Je ontvangt gratis pushberichten bij verse sneeuwval in je favoriete wintersportgebied, ideaal als je tijdens je vakantie wilt bijhouden waar de beste sneeuwcondities te vinden zijn.

Phresheez

Dit is een geweldig app voor op de piste. Via de GPS van je smartphone kun je je sportieve prestaties vastleggen. Bekijk op schitterende grafieken je snelheid, afgelegde afstand en moeilijkheidsgraad van de afdalingen. Deel je sneeuwavonturen op Facebook en Twitter en speel tijdens de après-ski met je vrienden het knotsgekke spelletje Gnardog Attack dat gebruik maakt van de gegevens van het gebied waar je bent en de afdalingen die je gemaakt hebt.

Skibuddy

Aan het eind van de dag je prestaties op de lange latten in mooie grafiekjes bekijken is natuurlijk leuk, maar Skibuddy gaat nog een stap verder. Zet de app aan, doe je oordopjes in en hoor op de piste tijdens de afdaling op welke hoogte je zit, welke afstand je hebt afgelegd en hoe hard je gaat!

SnowSafe

Deze app mag niet ontbreken op je telefoon als je op skivakantie gaat. Waak over je eigen veiligheid en die van je medereizigers met SnowSafe dat waarschuwt bij eventueel lawinegevaar. De app biedt ook uitgebreide weerinformatie zodat je de omstandigheden op de piste goed kunt inschatten.

Leave a Reply