Familieskigebieden

Een wintervakantie in de sneeuw is voor de hele familie een belevenis. Een skigebied moet echter aan een heleboel eisen voldoen voordat elk lid van de familie van zorgeloos plezier op de piste kan genieten. Op deze pagina vind je onze aanbiedingen voor gezinnen in skigebieden die zeer goed aan deze criteria voldoen.

Kindvriendelijk

Ook op skivakantie gaat het in de allereerste plaats om het welzijn van de kinderen. Goede kinderoppas en gezinsvriendelijke services zijn dus een must. Maar wees gerust: in bijna elk skigebied in de Alpen bevinden zich gekwalificeerde skischolen, die van de jongste beginner tot de gevorderde tiener alle kinderen goede lessen geven. Terwijl de oudere kinderen de gevorderde kunsten leren of zelfs al wat trucjes in het kids-funpark proberen, worden de allerkleinsten in de ski-opvang ondergebracht. In sommige skigebieden wordt zelfs de hele dag oppas voor kinderen jonger dan 3 jaar en baby’s aangeboden.

Dichtbij en ongestoord

De liefdevol vormgegeven kinderlanden met oefenliften liggen meestal dicht bij het dal en in een eigen gedeelte, waarin de kleintjes ongestoord kennis kunnen maken met het skiën. Hier is een kindvriendelijke infrastructuur met transportbanden (tovertapijten), een kindercarrousel of soms ook een figurenpark. Vaak is er een bontgekleurde, pluizige mascotte die de kleine beginners helpt. Grotere kinderen mogen met de sleeplift naar geprepareerde golvenbanen of een ingericht avonturenparcours. Ook steeds meer stoeltjesliften bezitten een kindvriendelijke instap en speciale veiligheidsvoorzieningen voor gasten met een kleine lengte.

Skihutten en restaurants in familieskigebieden serveren kindermenu’s en beschikken ook over kleine kindertoiletten. Ook een kindvriendelijk vrijetijdsaanbod naast de piste zoals bijvoorbeeld speeltuinen, schaatsbanen of robel- en tubingbanen horen bij de service van op families gerichte skioorden.

Een ander, groot voordeel en een goede aanwijzing voor een gezinsvriendelijk skigebied zijn de kinderskipassen met korting, die soms zelfs gratis zijn. Deze zijn overigens ook vaak inbegrepen bij onze familie-aanbiedingen! Bekijk in de productbeschrijving het kopje “kortingen”.

Familieskigebieden bezitten alle voordelen en services en zullen uw wens voor een veelzijdige, zorgeloze wintervakantie met de kinderen vervullen. Het maakt niet uit welk familieaanbod u kiest, u zult er geen spijt van hebben!

ONZE AANBIEDINGEN BIJ DIT THEMA