Niet schaatsers maar skiërs hebben de beste kont

SchaatskontEen Brits onderzoek heeft recentelijk uitgewezen dat van alle sporters niet schaatsers maar skiërs de beste achterkant hebben. De kont van een skiër zou superieur zijn aan de kont van bijvoorbeeld een fitness instructeur, van Olympische turners en uiteraard van snowboarders. Om tot deze conclusie te komen is een enquête gehouden waaraan 2.000 mensen hebben meegedaan.

Het is duidelijk dat ze in Verenigd Koninkrijk geen langebaanschaatsen kennen. Het onderzoek is uitgevoerd door het indoor skicentrum Chill Factore in het Verenigd Koninkrijk, waardoor we wat vraagtekens bij de uitkomst zetten. Het ruikt ietwat naar een marketingstunt. De kont van een skiër zou superieur zijn aan de kont van bijvoorbeeld een fitness instructeur, van Olympische turners en uiteraard van snowboarders.

Morwenna Angrove, CEO van de Chill Factore, is in ieder geval overtuigd van de resultaten. “Skieen is dé activiteit om voor een aantrekkelijk achterste te zorgen”, vertelt ze. “Hoewel je met skiën alle grote spiergroepen gebruikt, worden de dijen, de hamstrings en de bilspieren het meest belast dankzij de gebogen positie van de benen tijdens het skiën.” Bij andere sporten zou dit minder het geval zijn.

Dit is de top tien van sporters met een goede kont.

  1. Skiërs
  2. Ballroom dansers
  3. Fitness instructeurs
  4. Cheerleaders
  5. Olympische turners
  6. Voetballers
  7. Snowboarders
  8. Modellen (is dit een sport?)
  9. Hardlopers
  10. Brandweermannen

Of we dit onderzoek heel serieus moeten nemen is nog maar de vraag, het is in ieder geval vermakelijk.

Leave a Reply