Binnen 10 jaar meer dan 7x zoveel Zuid-Koreaanse toeristen in Salzburgerland

De Oostenrijkse en Zwitserse bergen zijn in trek bij toeristen uit Azië en de populariteit van de berglanden blijft toenemen. In de afgelopen tien jaar is het aantal toeristen uit Zuid-Korea in Salzburgerland met 656 procent gestegen. Het aantal overnachtingen door alle Aziaten is in die periode ‘slechts’ met 132 procent toegenomen.

SalzburgerLand Tourismus heeft de afgelopen jaren flink ingezet op het toerisme uit Azië en dat betaalt zich uit. Alleen al in de laatste vijf jaar heeft het aantal toeristen uit Azië zich verdubbeld. In 2015 zijn dat in totaal 580.000 overnachtingen. Omdat de economie in Azië ontzettend hard groeit investeren de Oostenrijkers veel in het toerisme uit het verre oosten. Tot 2020 rekent het land wederom met een verdubbeling van het aantal Aziatische overnachtingen.

Vanwege de snelle economische groei is de Aziatische markt een zeer interessante voor de Alpenlanden. Er zijn daarom al verschillende initiatieven gestart om meer Aziatische toeristen te trekken. Onlangs maakte Kitzbühel bekend dat zij met een Chinees skigebied willen samenwerken en eerder werden in Zwitserland al Chinese skileraren opgeleid en ingezet.

In het bijzonder bij de jonge toeristen uit de Oosterse landen neemt de vraag naar skivakanties toe. Verwacht wordt dat de Olympische Winterspelen in PyeongChang, Zuid-Korea, een sterke boost gaan geven aan het Aziatische wintertoerisme. Wij zijn benieuwd of de trend zich doorzet en we binnenkort op de piste een bami kunnen bestellen.

Leave a Reply