Zweedse wedstrijdskiester redt leven Duitse man na hartaanval

Vorige week stonden de speed-races op het programma in het Duitse Garmisch-Partenkirchen. De beste skiesters ter wereld streden hier tegen elkaar in de afdaling en de super-G. Beide wedstrijden werden gewonnen door een Oostenrijkse. Zaterdag won Nicole Schmidhofer de super-G en gisteren won Stephanie Venier de afdaling. Het waren twee spectaculaire wedstrijd met een paar zware crashes. Helaas ging het buiten de piste ook mis. Een man kreeg een hartaanval terwijl hij in de lift zat. 

Hartaanval in de gondel

De Duitse man zat afgelopen weekend met drie Zweedse wedstrijdskiërs in de lift toen hij een hartaanval kreeg. Lisa Hoernblad zat op dat moment met haar teamgenoten Lin Ivarsson en Helena Rapaport in bij de man in de lift. Na het incident vertelde Hoernblad dat ze de symptomen van een hartaanval herkende. Samen met haar teamgenoten probeerde ze de man te reanimeren en in leven te houden tot de gondel boven was. Het duurde ongeveer tien minuten voordat ze boven waren. Hier kon de Oostenrijkse arts het overnemen en werden de Zweedse skiesters door hun coaches weggeleid.

Het slachtoffer was 60 jaar oud en werkte als vrijwilliger op het evenement. Hij was onderdeel van het medische team tijdens de wedstrijden. Na zijn hartaanval is hij geopereerd en inmiddels gaat het naar omstandigheden weer goed met hem.

Wedstrijden Garmisch-Partenkichen

Lisa Hoernblad behaalde afgelopen week in Garmisch-Partenkirchen goede resultaten. Tijdens de eerste training op donderdag zorgde ze zelfs voor een tweede tijd van de dag. Bij de officiële wedstrijden behaalde ze twee keer een top 20 plaats: zaterdag werd ze 19e bij de super-G en zondag werd ze 11e bij de afdaling.

Leave a Reply