Wintersportvakantie Zillertal – veelzijdig en toch uniek!

Het Zillertal – of stiekem ook het “actiefste dal ter wereld” genoemd – ligt in het midden van Tirol en grenst in het zuiden met de Zillertaler Alpen direct aan Zuid-Tirol. De mogelijkheden in het vrijwel vlakke dal lijken oneindig! 530 pistekilometers, 203 liften en sneeuwzekerheid tot op 3.250 m hoogte – hartelijk welkom in het Zillertal! De Zillertaler Superskipass is geldig voor alle pistekilometers in het Ziller-, Gerlos- en Tuxertal en op de Wildkogel. Dankzij een gratis skibus zijn de dalen met elkaar verbonden en daardoor kunt u met volle teugen van het pisteplezier genieten.

Zillertaler Superskipass

Met de “Zillertaler Superskipass” heeft u de keuze uit 530 pistekilometers (incl. skiroutes) in de Zillertal Arena, bij de Mayrhofner bergbanen, in de Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000, in het skigebied Hochzillertal – Hochfügen – Spieljoch en in de Wildkogel-Arena in Bramberg. Alle skigebieden zijn door middel van een gratis pendelbus en -trein met elkaar verbonden. Talrijke freeridegebieden en snowparken maken het uitstekende pisteaanbod compleet!

De Zillertal Arena behoorde tot de eerste skigebieden met Wi-Fi. De wintersporters hebben hier vanwege talrijke Wi-Fi hotspots ook op de piste internettoegang en kunnen hun vakantie-ervaringen meteen met vrienden en familie delen. Tevens kan je hier altijd de laatste weerberichten en sneeuwhoogte opvragen. Bijzonder handig is de eenmalige registratie en de snelle toegang zonder wachtwoord.

Wij raden u vooral aan een uitstapje naar de Hintertuxer Gletsjer te maken (bij de prijs inbegrepen). Deze behoort door haar grootte en de uitdagende pistes tot één van de beste gletsjers van de Alpen. Op 3.250 m hoogte staat u een grandioos uitzicht en als hoogtepunt een 12 km lange afdaling te wachten! De 4-persoonsstoeltjeslift Tuxerjoch is de eerste verwarmde stoeltjeslift bij de Hintertuxer gletsjer. Via een overdekte roltrap bereikt u vanaf hier de liften.

Leave a Reply