Medewerker skilift valt 10 meter naar beneden

Afgelopen dinsdagochtend heeft er een ongeluk plaatsgevonden in Hintertux in Tirol. Een 57-jarige liftmedewerker viel ongeveer 10 meter naar beneden nadat hij een aankomende gondel niet had gezien. De Oostenrijker was sneeuw aan het ruimen op de plek waar de gondels voorbij komen en zag de gondel niet aankomen. De gondel stootte hem het liftstation uit waarna hij in het besneeuwde, maar rotsachtige terrein viel. Gelukkig was hij zelf nog in staat om hulp te roepen.

Aankomende gondel

De man had de leiding over de voorbereidingen van de gondel in Hintertux en was bezig om de gondels klaar te maken voor de komende dag. Ook sneeuwruimen in het liftstation hoort daarbij. Tijdens het vegen bevond de man zich in de baan van de gondels. Hierbij zag hij een van de naderende gondels van achteren niet aankomen en kreeg dus een duw van de lift. De man viel hierna 10 tot 12 meter naar beneden uit het liftstation en bleef met zware verwondingen liggen.

Zelf om hulp geroepen

Via zijn portofoon wist de 57-jarige man zijn collega’s te bereiken en konden zij hulp inschakelen. De lift werd direct stilgezet en de bergredding ingeschakeld. Na behandeling ter plekke kon de man met een helikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gevlogen worden. Er loopt een onderzoek naar hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Bron: skiinformatie.nl

Leave a Reply