40 paar skies gestolen, totale waarde 16.000 euro

De gendarmerie van Les Deux Alpes heeft enkele dagen geleden een skidief op heterdaad betrapt. De man jaagde op z’n ski’s nabij restaurants op de berg. In totaal heeft de man waarschijnlijk voor ongeveer 16.000 euro aan ski’s gestolen.

Politiejacht naar skidief

Sinds het begin van deze winter werden er opvallend veel ski’s gestolen in de skigebieden van de Oisans (o.a. Alpe d’Huez, Les Deux Alpes en La Grave). Om deze diefstal tegen te gaan werden de ski’s bij bergrestaurants door de politie van Les Deux Alpes in de gaten gehouden. Zo lukte het op 15 januari om de skidief op heterdaad te betrappen en aan te houden terwijl deze een paar ski’s stal nabij een restaurant.

Veertig paar ski’s

Bij de dief werden veertig paar ski’s gevonden. In totaal wordt de waarde van de ski’s op zo’n 16.000 euro geschat. De skidief zit vast en zal binnenkort worden voorgeleid.

Tips tegen diefstal

Natuurlijk is het geweldig dat de gendarmerie in Frankrijk werk maakt van dit soort vergrijpen. Maar nog mooier zou het zijn als het niet nodig was. Maak het skidieven daarom niet te makkelijk.

  • Zet je ski’s via een kabelslot op slot als je wat gaat eten in een restaurant;
  • Laat je ski’s geen uren voor de après-ski staan;
  • Heb je geen kabelslot? Zet je ski’s dan niet als paar weg en zet een ski in zijn eentje of samen met een andere ski weg;
  • Plaats je ski’s ’s nachts in een afgesloten ruimte (ski-locker o.i.d.);
  • Laat je ski’s niet op een balkon nabij de begane grond of in de tuin van een accommodatie staan;
  • Mochten je ski’s gestolen zijn, laat dit dan zeker weten bij de politie. In Frankrijk maken ze er werk van;
  • Als je ski’s huurt kan het verstandig zijn om een verzekering af te sluiten tegen beschadigingen en diefstal;

 

Bron: Gendarmerie Isére

Leave a Reply