Politie in Oostenrijk is op zoek naar wintersporters na handgemeen op piste

De politie is wederom op zoek naar een aantal wintersporters, nadat er een aantal akkefietjes op de piste zijn voorgevallen. In Tux is, na een vuistslag in zijn gezicht, iemand zijn telefoon gestolen. En in het Kleinwalsertal is iemand na een botsing door geskied. Getuigen worden gevraagd om zich te melden bij de lokale politie.

Telefoon gestolen na klap in het gezicht

Gisteren werd een 50-jarige skiër in het skigebied Rastkogel in Tux aangesproken op zijn manier van skiën. Dit leidde tot een woordenwisseling waarbij de Tsjech uiteindelijk een vuistslag in zijn gezicht kreeg. Toen de dader er vandoor ging, pakte het slachtoffer zijn telefoon erbij om de aanvaller op de foto te zetten. Dit werd echter opgemerkt door de skiër, waarop hij de telefoon van de Tsjech afpakte en er vandoor ging.

De onbekende is ongeveer 165 cm groot, hij droeg een roze snowboardbroek en een groene jas. Verder had hij een donkere baard en middellange, donkere haren. Hij sprak met een Beiers accent.

Skiër bewusteloos achtergelaten

Na een botsing tussen twee skiërs in het skigebied Kanzelwand in het Kleinwalsertal is een van de betrokkenen bewusteloos achtergebleven. De 52-jarige was op de rode piste 15 onderweg naar het dalstation der Zwerenalpbahn. Aan het einde van de steile helling werd hij zijdelings geramd door een andere skiër. De Duitser verloor beide ski’s en bleef bewusteloos op de piste. Na de botsing stopte de veroorzaker even en gaf aan dat hij hulp ging halen. Hij meldde zich netjes bij het dalstation dat hij een botsing heeft gehad en iemand met een bloedende neus hulp nodig had. Hij liet echter geen persoonlijke gegevens achter.

Nu is de politie op zoek naar de onbekende skiër. Hij droeg een bruin of grijs skipak en had een volle baard. Daarnaast droeg hij een skihelm. De dader of mogelijke getuigen dienen zich te melden bij de lokale politie.

Botsing tussen skileraar en kind

Botsingen tussen skiërs komen wel vaker voor, maar gisteren was er in het Duitse Sudelfeld wel een bijzondere botsing. Een skileraar kwam in botsing met een van de kinderen die onder zijn hoede vielen. Het kind moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

 

 

Bron: Skiinformatie.nl

Leave a Reply