Nederlands paralympisch kampioen gesponsord door Oostenrijkse après-ski bar.

Gister maakte paralympisch Kampioen Jeroen Kampscheur in het Oostenrijkse Gerlos bekend dat hij een nieuwe sponsor heeft. En dat is een bijzondere, want het gaat om het bekende restaurant/après-ski Seppi’s. 

Om die vraag te beantwoorden eerst een korte uitleg over beiden.

Jeroen Kampschreur

Sinds de afgelopen Paralympische Spelen behoeft Jeroen Kampschreur eigenlijk geen uitleg meer, maar voor als je het gemist hebt toch een beetje achtergrond info. De in 1999 geboren Jeroen is een paralympisch zitskiër. Hij werd geboren zonder scheenbenen en zit daardoor in een rolstoel. In 2017 won hij maar liefst 3 gouden medailles op de wereldkampioenschappen en dit jaar won hij de gouden medaille op de supercombinatie tijdens de Paralympische Spelen in PyeongChang.

Een video van zijn optreden tijdens de Paralympische Spelen op de Super G hieronder, zodat je een beeld krijgt van de snelheid waarmee Jeroen naar beneden komt.

Seppi’s

Seppi’s was het eerste bergrestaurant in Gerlos, opgericht in 1967. Op dit moment is het een van de hotspots in de Zillertal Arena. Je komt er ’s ochtends voor je koffie met een apfelstrudel, rond lunchtijd voor een Wiener Schnitzel, een pizza of wat anders lekkers van de kaart en later in de middag ga je uit je dak op de housebeats die de dj van de dag voor je verzorgt. Kortom, er is altijd wat te doen. Vooral op zonnige dagen is het een aanrader.

Jeroen vs Seppi’s

Maar hoe komt de sponsordeal tussen de paralympisch skiër en het populaire bergrestaurant dan tot stand? Johannes Kammerlander van Seppi’s vertelt: “Jeroen en zijn familie zijn stamgasten van ons. Zijn moeder was al als kind bij Seppi’s te gast. Jeroen heeft in Gerlos leren skiën.” Ook de afgelopen week was Jeroen in Gerlos op bezoek en zaterdag liet hij weten in Seppi’s een nieuwe sponsor te hebben gevonden. “Wij ondersteunen hem financieel en hij draagt ons logo op zijn helm en kleding. Wij zijn blij hem te kunnen ondersteunen, want hij is een jonge, charismatische en sympathieke sporter en we hopen dat hij in de toekomst net zo succesvol blijft”, aldus Kammerlander.


(v.l.n.r.: Johannes Kammerlander, Jeroen Kampschreur en Verena Kammerlander)

Graag willen wij beide partijen feliciteren met de samenwerking en Jeroen heel veel succes wensen in zijn carrière.

Bron: skiinformatie.nl

Leave a Reply