Verrassend wapen tegen COVID-19

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zoiets zullen de Tiroolse kabelbaanautoriteiten gedacht hebben. Heel Oostenrijk wacht, net als de overige Alpenlanden, een grote uitdaging om aanstaand winterseizoen Corona-proof door te komen. In de strijd tegen het virus is een nieuwe oplossing getest: het welbekende sneeuwkanon als desinfectiewapen.

Het Italiaanse bedrijf Demaclenko heeft een techniek ontwikkeld waarmee het interieur van skiliftcabines snel gedesinfecteerd kan worden. Een sneeuwkanon spuit iedere liftronde een desinfecterende nevel naar binnen, waardoor het COVID-19-virus geen kans krijgt zich in de cabines te verspreiden. Het apparaat krijgt daarmee een tweede functie hele belangrijke functie.

In het skigebied van de Stubaier Gletsjer heeft laatst een succesvolle test plaatsgevonden. Het stemt Reinhard Klier tevreden. “Als skiresort zijn we altijd op zoek naar werkbare oplossingen die ons extra ondersteunen bij ons streven naar maximale veiligheid,” aldus de directeur van het kabelbaanbedrijf in de Tiroler Tagezeitung. Het is nu afwachten waar en wanneer deze ‘nieuwe’ techniek ingezet gaat worden.

Foto: Stubaier Gletscher