Oostenrijk in lockdown, liften gaan open (update)

Oostenrijk in lockdown, liften gaan open (update)

Oostenrijk gaat vanaf 2e Kerstdag weer in een lockdown die duurt tot in ieder geval 18 januari. De persconferentie van vanavond bevestigt grotendeels de maatregelen die eerder vandaag uitlekten. Skigebieden mogen van de regering openblijven, daarover beslissen de deelstaten.

Deelstaten aan zet

Dit betekent dat de skigebieden op 24 december zoals gepland open kunnen gaan. Of ze dat allemaal doen is de vraag. Eerder bekritiseerden de skigebieden de eis van de regering om binnen een week met extra veiligheids- en hygiënemaatregelen te komen. Bovendien is niet duidelijk wat er gebeurt met bijvoorbeeld deelstaat-grensoverschrijdende skigebieden als Zillertal Arena, mocht Tirol anders besluiten dan het Salzburgerland.

Het is dus aan de deelstaten wat er precies gebeurt. De regering is met de deelstaten overeengekomen dat de precieze voorschriften voor skigebieden door de deelstaten moeten worden uitgevaardigd ‘omdat zij beter kunnen inspelen op de individuele situatie’, aldus vice-kanselier Werner Kogler.

FFP2-maskers

Wel vaardigt de regering algemene richtlijnen uit, zoals het dragen van FFP2-maskers in gondels. Een FFP2-masker is een door de EU gecertificeerd masker dat kleine deeltjes en aerosolen nog beter filtert dan normale mondkapjes. Het treffen van meer gedetailleerde maatregelen is aan de deelstaten. “De liften gaan in ieder geval open”, zei Kogler. Het is een goed compromis dat is overeengekomen met de deelstaten. Restaurants en accommodaties blijven gesloten tot 18 januari.

One Response
  1. Drukte in Oostenrijkse skigebieden - Ski-nieuws.nl Beantwoorden

    […] tot 18 januari een lockdown maar skigebieden mogen sinds 24 december met strenge corona-maatregelen Liften wel openen. Tijdens de kerstdagen was het, zoals te verwachten, vrij rustig in de skigebieden. Zondag 27 […]

Leave a Reply