Nieuws uit Berwang: nieuwe skiliften en faciliteiten op komst

Sinds de fusie met de Thanellerkarliften in 2016 is er in Berwang lang gesproken over de uitbreiding en modernisering van het skigebied. Inmiddels zijn de plannen definitief en openbaar gemaakt. De komende jaren worden er diverse nieuwe liften aangelegd en faciliteiten bijgebouwd. In 2025 moeten alle vernieuwingen in het skigebied van Berwang zijn gerealiseerd.

Obere Karbahn: nieuwe 10-persoons gondel

Als eerste begint men in Berwang met de bouw van de Obere Karbahn. Deze 10-persoons gondel krijgt een dalstation bij de Egghof parkeerplaats en bestaat uit twee secties (met middenstation). De Obere Karbahn dient ter vervanging van de Biliglift (sectie I) en het bovenste deel van de Thanellerkarlift (sectie II). Bij het middenstation wordt ook een nieuw bergrestaurant aangelegd. Daarnaast wordt er een nieuwe piste aangelegd naast de al bestaande Netzenhang, Hüttenhang en Brunnental pistes. Op de Broatla afdaling worden sneeuwkanonnen geplaatst. In het voorjaar van 2019 wordt gestart met de aanleg van de Obere Karbahn sectie I.

Multifunctioneel gebouw bij de Egghof parkeerplaats

Bij het dalstation van de Obere Karbahn komt ook een nieuw multifunctioneel gebouw. Hier kun je voortaan terecht bij een sportshop met skiverhuur en skidepot, het bureau van de skischool, liftkassa’s en openbare toiletten.

6-persoons stoeltjeslift Thanellerbahn

De huidige Thanellerkarlift is al jaren in gebruik en niet meer van deze tijd. Het is een lange sleeplift en de capaciteit is op drukke dagen te laag. In 2022 moet deze lift vervangen gaan worden door een moderne 6-persoons stoeltjeslift. Het bergstation komt bij het middenstation van de Obere Karbahn te liggen, waardoor deze twee liften goed op elkaar aansluiten.

Meer informatie over Berwang

Berwang ligt in de Tiroler Zugspitz Arena op een hoogte van meer dan 1300 meter. In het dorp hangt een rustige sfeer, want van uitbundige après-ski is hier geen sprake. De authentieke bebouwing zorgt voor een gemoedelijke uitstraling en er ligt hier vrijwel altijd sneeuw. Bergbahnen Berwang beschikt over meer dan 35 kilometer aan pistes. In het skigebied kunnen beginners en kinderen in alle rust leren skiën. Er zijn tal van gemütliche berghutten en door de weidse opzet kun je nog best een aardig stuk skiën. Met de skibus sta je binnen de kortste keren in één van de anders skigebieden van de Tiroler Zugspitz Arena.

Leave a Reply