Lawines in de Italiaanse Alpen eisen 9 levens

Het Lawine geweld houdt nog lang niet op. Afgelopen weekend zijn maar liefst 9 personen omgekomen door lawines in de Italiaanse Alpen. De lawines zijn afgegaan in Courmayeur (Valle d’Aosta), Zuid-Tirol en Lombardije. De ongelukken gebeurden buiten de piste.

Veel doden door lawines in de Italiaanse Alpen

In Noord-Italië zijn dit weekend meerdere lawines afgegaan door de grote hoeveelheden verse sneeuw. In Valle d’Aosta stierven in totaal zeven personen. Eén van hen is een 24-jarige man uit België. De andere slachtoffers komen uit Frankrijk, Engeland, Italië en Polen. In Zuid-Tirol is een 18-jarige man om het leven gekomen en een ander dodelijk ongeval deed zich voor in Lombardije.

Vanwege het hoge lawinegevaar verliep het zoek- en reddingswerk zeer moeilijk in Courmayeur. Hierdoor is het laatste slachtoffer pas maandag uit de sneeuw gehaald.

Lawinegevaar nog niet voorbij

Het heeft de afgelopen dagen flink gesneeuwd in het noorden en westen van Italië. De sneeuw is gevallen op een oud en instabiel sneeuwdek. Hierdoor is het lawinegevaar zeer hoog. Ook in Zuid-Tirol waarschuwt men momenteel voor lawines. Blijf daarom op de piste en houd de lokale waarschuwingen in de gaten.

Veel pech dit weekend in Italië

De flinke hoeveelheden verse sneeuw hebben niet alleen dodelijke lawines tot gevolg gehad, maar ook grote verkeerschaos. Zo was de Brennerstraße (B182) op 1 februari afgesloten door een lawine en hebben mensen zondag meer dan 10 uur stilgestaan op de Brennerpas. Hierdoor moesten vakantiegangers noodgedwongen in opvangcentra overnachten.

Bron:skiinformatie.nl
Leave a Reply