Grote onzekerheid in Gaißau-Hintersee

Het is hoogseizoen in de skigebieden, zoals elk jaar met kerst. Maar helaas toch niet overal. In het kleine skigebied Gaißau-Hintersee gebeurt namelijk nog steeds helemaal niets. De vraag is zelfs of het skigebied überhaupt opengaat.

Goed nieuws

De afgelopen jaren heeft het skigebied veel problemen gehad. De Chinese eigenaar van het skigebied betaalde eerst niet, liet maar weinig weten en daarnaast was er ook nog een rechtszaak met de Österreichischen Bundesforsten (ÖBF) die voor een groot deel eigenaar van de grond zijn. Enkele weken geleden leek er echter een eind te komen aan de problemen van het skigebied.

Betalingen werden gedaan en er werd een overeenkomst tussen de ÖBF en het skigebied gesloten. Niets leek een opening meer in de weg te staan.

Hoop opgegeven

Waarom het skigebied nu dan nog steeds niet geopend is blijft onduidelijk. De burgermeester van het dorp liet donderdag weten geen vertrouwen te hebben in een opening: “Als ik eerlijk ben, heb ik de hoop opgegeven dat er deze winter nog veel gaat gebeuren. Mijn handen zijn gebonden. Ik kan de eigenaar niet eens bereiken.”

Het skigebied heeft momenteel geen bedrijfsleider of een vertegenwoordiger, medewerkers zijn op vakantie en voor de pistenbully’s is nog niet eens diesel besteld. Zonde, want sommige pistes kunnen nu ook met natuursneeuw geopend worden.

Wanneer open?

De kerstvakantie is net zoals voor andere skigebieden ook voor Gaißau-Hintersee een belangrijke periode. Dat het skigebied nu dicht is, doet de financiën zeker geen goed. Wanneer en of het skigebied nog gaat openen is vooralsnog niet bekend. De deelstaat Salzburg heeft weliswaar gezegd te willen investeren in het gebied, maar dat is lang niet genoeg voor alle investeringen die gedaan moeten worden. Nu heeft de Chinese eigenaar al vaker gezegd te willen investeren, maar vooralsnog gebeurt er nog helemaal niets….

Leave a Reply