Brand in skilift in Franse Pyreneeën

In de Pyreneeën hebben ze een zeer zwaar seizoen. Het is er niet koud en er valt zo goed als geen sneeuw. Voor het gebied van Pierre Saint Martin in de Franse Pyreneeën is het seizoen een echte ramp geworden. Het dalstation van de belangrijke ‘La Family’ lift is afgebrand. Hierdoor is 40% van het gebied niet meer bereikbaar.

Vuurzee

Maandag 07 jan 2019 om 17.15 uur ontstond er vuur in het dalstation. De lift was net stilgezet aan het einde van de dag. De werknemers hebben eerst geprobeerd het vuur te blussen met de aanwezige blusapparatuur maar dat lukte niet. De brandweer kon pas om 21.30 uur het sein brandmeester geven. Toen was de hele lift al uitgebrand.

Foto © @SDIS 64
Foto © @SDIS 64

Onbereikbare pistes

Door deze brand is bijna de helft van de 25 kilometer aan pistes onbereikbaar. Deze lift brengt normaal gesproken de wintersporters naar 1928 meter, om vanuit daar verder het gebied in te kunnen. Door deze brand kunnen wintersporters geen gebruik meer maken van een zwarte piste, twee rode pistes en twee blauwe pistes. Al met al een enorm zware klap voor dit gebied.

Het pistenplan van het skigebied, de Family is de rood ingetekende lift
Het pistenplan van het skigebied, de Family is de rood ingetekende lift

Niet de enige

Het is niet de enige lift die dit jaar in vlammen is opgegaan. Zo brandde aan het eind van de zomer de Grands Montets lift uit nabij Chamonix. En begin december brandde de verbindingslift in Hochfügen uit. Deze laatste is ondertussen weer in gebruik genomen.

 

 

Bron: wintersport.nl

Leave a Reply