Gondelgordijn

Gondelgordijn in de strijd tegen Corona

Bedenkers Peter Dablander en Andreas Haggenmüller monteren het gordijn (foto: Peter Dablander en Andreas Haggenmüller)

Komende winter zien we mogelijk gordijnen hangen in gondels. Twee mannen uit het Oostenrijkse Hopfgarten hebben een PVC-scheidingsgordijn bedacht dat het mogelijk maakt een gondel in tweeën op te delen waarbij de capaciteit toch maximaal benut kan worden. Het gordijn is flexibel en belemmert wintersporters niet bij het instappen.

Goedkoop en makkelijk te monteren

Het idee is afgelopen zomer ontstaan, maar geheim gehouden omdat er eerst patent moest worden aangevraagd. Dat is nu geregeld waardoor de twee het product nu officieel presenteren. Het PVC-gordijn wordt bevestigd aan het plafond en een zijde van de gondel en kan door liftmedewerkers zelfstandig worden opgehangen. Daarmee is het een goedkope en eenvoudige oplossing waarmee mensen van elkaar gescheiden kunnen worden vervoerd.

De afgelopen weken is er volop getest en de resultaten waren goed. Nu volgt nog een veiligheidstechnische test. Als deze wordt positief verloopt moet een liftfabrikant de productie overnemen. Hiervoor zijn de eerste contacten inmiddels gelegd.

 

Bron: tt.com