Fernpass tot dinsdagavond afgesloten!

Wintersporters die vandaag de weg opgaan kunnen niet via de Fernpass de Alpen in (en uit). De weg is tot dinsdagavond 19.00 uur afgesloten vanwege lawinegevaar. Je zult dus moeten omrijden via Bregenz of München.

Lawinegevaar en weersverwachting

Het gaat om het stuk tussen Bichlbach en de aansluiting met Lermoos. De weg is hier in twee richtingen afgesloten door lawinegevaar waardoor ook Lermoos, Ehrwald en Biberwier (Zugspitz Arena) alleen via Garmisch-Partenkirchen bereikbaar zijn.

Door de nog verwachte sneeuwval en mogelijke regen is besloten de weg tot in ieder geval dinsdagavond 19.00 uur afgesloten te houden. Er komt namelijk nog veel aan waardoor het lawinegevaar bijzonder hoog blijft.

De alternatieven zijn ook afgesloten
De alternatieven zijn ook afgesloten

Omrijden?

Omrijden kan eigenlijk alleen via de snelweg, dat wil zeggen Bregenz of München. Op dit moment zijn de Achenpass en de weg tussen Seefeld en Scharnitz namelijk ook afgesloten door dreigende lawines. De actuele verkeerssituatie op die verbindingen kun je hier volgen. Er zijn nog veel meer wegen afgesloten, waaronder de verbinding van Lofer naar Saalfelden, nog zo’n veelgebruikte verbinding voor o.a. Zell am See en Saalbach. Rij voorzichtig.

Alle afsluitingen vanochtend 9.30 uur (bron: OEAMTC)

 

 

Bron: wintersport.nl

Leave a Reply