Drukte in Oostenrijkse skigebieden

Drukte in Oostenrijkse skigebieden

drukte in Oostenrijkse skigebiedenGrote drukte in Oostenrijkse skigebieden

In Oostenrijk geldt tot 18 januari een lockdown maar skigebieden mogen sinds 24 december met strenge corona-maatregelen Liften wel openen. Tijdens de kerstdagen was het, zoals te verwachten, vrij rustig in de skigebieden. Zondag 27 december was het echter zo druk dat skigebieden geen extra wintersporters meer toelieten. Ook zijn er op internet beelden te zien van drukke liftrijen waar afstand houden onmogelijk was.

Grote drukte in de Oostenrijkse skigebieden

Reeds zondagochtend lieten de skigebieden van Hauser Kaibling en St. Jakob im Walde in Steiermark geen nieuwe wintersporters meer toe. Ook zaten er veel automobilisten vast door de grote drukte op weg naar de skigebieden. Zo waarschuwde bijvoorbeeld de politie uit Steiermark op Twitter voor de grote drukte:

 

 

Lange wachtrijen voor de liften

In Karinthië had het Bodental op zaterdagavond al een wegafsluiting voor de hele zondag aangekondigd. Dit omdat vanwege de drukte veel auto’s langs de weg stonden geparkeerd. Op deze manier versperde men de weg voor brandweerwagens en ambulances.


Ook vanuit Vorarlberg en Oberösterreich werden foto’s van mensenmassa’s en lange wachtrijen voor de skiliften gepost, zie bijvoorbeeld onderstaand filmpje. Gebieden als Hinterstoder, Wurzeralm en Kasberg – Grünau waren op zondagmiddag vol, de auto’s werden bij de ingang van het dal al meteen teruggestuurd.

Leave a Reply