De gemeenteraad van Mayrhofen heeft vorige week nieuwe maatregelen aangekondigd voor het nieuwe wintersportseizoen. Het wordt verboden om na 18.00 uur op skischoenen te lopen en na 23.00 uur buiten op straat alcohol te drinken. Doe je dat toch? Dan loop je het risico een boete van 2.000 euro te krijgen. De gemeenteraad van Mayrhofen heeft deze regels gemaakt om af te komen van het imago van een partydorp, criminaliteit en diefstal terugdringen.

ALCOHOL OP STRAAT VERBODEN

Let wel: het verbod geldt voor het drinken van alcohol na 23.00 uur buiten op straat. Binnen een biertje drinken kan natuurlijk nog steeds. Althans, als het binnen de coronaregels past. En hoe die er precies uit te komen zien is nog altijd onduidelijk.

SKISCHOENEN VERBODEN

Ook het dragen van je ski’s, skistokken en snowboards na 23.00 uur valt onder dit verbod.

De nieuwe verboden gelden voor aangemerkte zones en treffen onder meer de Hauptstrasse, het gebied rondom de liften, Waldfestplatz en delen van de Zillerpromenade.

TERUGDRINGEN OVERLAST

Mayrhofen hoopt met de nieuwe maatregelen dat het overmatig drankgebruik op straat, criminaliteit, vernielingen en diefstal van ski’s terug te dringen. Tevens hoopt men dat de rust op straat terugkeert. Vooral ’s avonds laat is er veel geluidshinder van mensen op straat.

MET ELKAAR IN VERBINDING

Vanaf komende winter zullen ook de uitsmijters met elkaar in verbinding staan. Mocht er onheil dreigen dan kan de hulp van collega’s worden ingeroepen en tevens kan de toegang in andere horecagelegenheden worden geweigerd. Hoe de rest van de après-ski er in Mayrhofen eruit komt te zien, is vooralsnog onbekend.