Cime Caron in Val Thorens rest van het seizoen gesloten door ijzel

Slecht nieuws uit de Franse Alpen. In Val Thorens zijn de kabels van een skilift zo erg beschadigd, dat de lift de rest van het seizoen niet meer draait. Het gaat hierbij om de Cime Caron gondel. De kabels van de lift kunnen pas komende zomer gemaakt of vervangen worden.

Cime Caron

De Cime Caron gondel bracht wintersporters vanuit Val Thorens naar één van de hoogste punten in het skigebied. In twee etappes konden mensen vanuit het dorp naar 3.200 meter hoogte. Vanaf hier had je toegang tot verschillende pistes naar beneden of verder het dorp in. Helaas is dit nu niet meer mogelijk, want de lift is voor de rest van het seizoen gesloten.

Het is voor het eerst dat de lift gesloten wordt sinds hij in 1982 in gebruik werd genomen. De lift gaf toegang tot ongeveer vijf pistes, maar die zijn nu dus niet meer bereikbaar. Deze pistes blijven wel open voor tourskiërs.

IJzel

De lift is de rest van het seizoen dicht, vanwege beschadigingen aan de kabels. Oorzaak hiervan is de ijzel die de laatste weken op de liftkabels is ontstaan. De lift heeft gedraaid, terwijl er nog te veel ijzel op de kabels zat. Hierdoor zijn de kabels zo erg beschadigd, dat het niet veilig meer is om de lift te laten draaien. Setam, het bedrijf dat de kabels onderhoudt en beheert, heeft daarom besloten de lift voor de rest van het seizoen te sluiten.

Leave a Reply