Avondklok in Serre Chevalier en Montgenevre

Avondklok in Serre Chevalier en Montgenevre

Vandaag zal bekend gemaakt worden dat de gemeenten van Serre Chevalier en Montgenèvre een avondklok instellen. Dezelfde avondklok die ook in bijvoorbeeld Parijs en Marseille geldt. Dit in een poging het winterseizoen veilig te stellen. Rondom Briançon zijn de cijfers momenteel alarmerend.

Winterseizoen redden

Ik sprak net met Arnaud Murgia, de burgemeester van Briançon, hij gaf aan dat deze avondklok vooral wordt ingesteld om het winterseizoen veilig in te kunnen gaan. Hij zei: “Ik gebruik nu redelijk harde maatregelen, maar dit heeft als doel om komende winter te kunnen opengaan. Als wij niet open kunnen zou dat rampzalig voor de skigebieden en de lokale economie zijn”. De avondklok geldt van 21:00 tot 06:00. In die tijd mag niemand naar buiten zonder een speciaal formulier. Alleen bepaalde beroepsgroepen mogen zich na 21:00 nog buiten begeven. Restaurants moeten voor 21:00 sluiten en bars mogen sowieso niet open.

Verdere maatregelen

Verder moet je in het gehele centrum van Briançon een mondneusmasker dragen, mag je niet samenscholen met meer dan zes personen en worden alle sportzalen gesloten. Alle indoor amateursporten zijn voor vier weken verboden en alleen topsporters mogen nog trainen. De avondklok geldt, op alle plaatsen waar deze in Frankrijk is ingevoerd, voor vier weken. Het kan zijn dat de regering besluit deze tot zes weken te verlengen. Dan zou hij samenvallen met het begin van het skiseizoen in Serre Chevalier.