Alcoholverbod Ischgl​

Definitief alcoholverbod Ischgl

De Tiroler Tageszeitung meldt zojuist dat het geplande alcoholverbod definitief is. Van 26 november tot aan het einde van winterseizoen 2020/2021 is alcohol drinken op bepaalde openbare plekken verboden.

Geen alcohol buiten

Après-ski zal dit jaar niet in de gebruikelijke vorm plaatsvinden en om te voorkomen dat mensen buiten een feestje gaan bouwen, is er nu een officieel alcoholverbod afgevaardigd. Begin oktober werd er al over gesproken, nu is het helemaal definitief. Dit verbod geldt voor openbare ruimtes in de buitenlucht. Het betreft hier de dorpsstraat, Galfeinsweg, Florianiparkplatz, Fimbabahnweg, op de Silvrettaplatz en de Silvrettaparkplätzen. Al deze locaties worden tijdens skiseizoen 2020/2021 ‘drooggelegd’. Binnen en op terrassen mag je wel nog gewoon een drankje drinken, dus reden tot paniek is er zeker niet!

Eigenlijk was er altijd al een alcoholverbod in openbare buitenruimtes in Ischgl. Officieel mag je buiten op straat vanaf 19.00 uur geen alcohol meer drinken. Hier werd alleen niet extreem streng op gehandhaafd. Het verbod dat nu wordt ingesteld, is het hele winterseizoen geldig, 24 uur per dag.

Boete

Hoe hoog de boete straks zal zijn, is nog niet bekend. Volgens burgemeester Werner Kurz zal het bedrag niet al te hoog zijn. “Het moet een beetje schappelijk blijven, dus tussen de 25 en 50 euro”. Je krijgt niet zoals bij het skischoenverbod eerst een waarschuwing, je wordt meteen bekeurd. De beveiliging zal erop toezien dat de regels worden nageleefd.

Verbod op skischoenen

Al een tijdje geldt er een verbod op het lopen op skischoenen in Ischgl tussen 20.00 en 06.00 uur. Dit verbod is nog steeds van kracht. Ook mag je in dit tijdsbestek niet meer rondlopen met ski’s, skistokken en snowboards.  Zie ook het skischoen en alcohol verbod in Mayrhofen. Alles moet dus voor die tijd binnen in je hotel of appartement zijn. Reden voor deze maatregel is om gevaarlijke situaties, herrie en nare verwondingen te voorkomen.

 

Bron: tt.com