Aanhoudend geweld in Oostenrijk

Donderdagvond is in Sölden een agente gewond geraakt door een 26-jarige Nederlander. De agente was samen met haar collega op patrouille in het centrum van de stad. Rond 19.40 zagen zij een man die wild stond te plassen op een stoep. De confrontatie liep  allerminst vriendelijk af.

Mishandeld

De politieagenten moesten de man enkele keren vragen om zijn identiteitskaart te laten zien. Een 27-jarige probeerde keer op keer zijn landgenoot van de officieren weg te trekken. Het duurde niet lang voordat het verbale argument tot een gevecht leidde. Hierbij viel de 26-jarige Nederlander de politievrouw aan, duwde haar naar de grond en trapte op haar in. Hoe erg de vrouw gewond is geraakt, is niet bekend.

Enkel een verbaal conflict

Na het voorval vluchtte de twee mannen een bar in. Hier konden andere politieagenten de 26-jarige man arresteren. Tijdens zijn ondervraging ontkende hij dat hij op de politievrouw had ingetrapt. Volgens hem was er enkel een verbaal conflict. Zijn 27-jarige vriend werd gevonden in een accommodatie en ook gehoord. Beide mannen worden aangeklaagd.

Meerdere vechtpartijen

Onlangs vond er ook een vechtpartij plaats op de piste in het skigebied Rastkogel in Tux. Dit was tussen twee wintersporters. De een had commentaar op de manier van skiën van de ander. Dit leidde tot een handgemeen. Meer hierover vind je in onderstaand artikel.

Leave a Reply