9 Skiërs gered door bergredding in Zell am See

Ondanks alle waarschuwingen zijn er altijd mensen die toch off-piste gaan, zo ook in Zell am See. Op de Schmittenhöhe moesten 9 mensen gered worden nadat zij off-piste waren gegaan. Deze groep uit Polen, Hongarije, Oekraïne en Rusland raakte in de problemen en konden later gered worden.

Lawineniveau 4

Momenteel zit delen van Oostenrijk op minimaal lawineniveau 4, dit is de op een na hoogste dreiging voor lawines. Ondanks dat gingen zij woensdagmiddag toch off-piste. De groep werd door een groep van 12 reddingswerkers gered, waarbij de reddingswerkers onnodig bloot werd gesteld aan de gevaren die bij niveau 4 horen.

Gevaar voor eigen leven.

Het blijft onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die het grote risico nemen om off-piste te gaan, wetende dat het niveau op 4 of 5 staat. Nu was er een team van 12 personen nodig die allen vrijwilligers zijn. Deze 12 gaan met alle gevaren de berg op om in dit geval 9 mensen te redden. Uiteindelijk kwamen de reddingswerkers en skiërs veilig in het dal, maar er bestaat een levensgrote kans dat het fout gaat.

Bron:sn.at

Leave a Reply