log in

De nieuwste berichten in de ski-nieuws.nl database

Investering van 40 miljoen in Ifen door Kleinwalsertal

Rate this item
(1 Vote)

40 miljoen aan investeringen in Ifen, dit allemaal onder motto “meer zekerheid, meer comfort en meer plezier”.

Het startschot was al gegeven met de bouw van de Olympiabahn, een nieuwe lift met kap en stoelverwarming. Met een snelheid van 6 m/s brengt deze nieuwe lift je 590 hoogtemeters omhoog, en is tevens de snelste stoeltjeslift van Vorarlberg. Naast dit werd er ook nog eens 74 sneeuwkanonnen geplaatst genoeg om 13 km aan piste kunstmatig te besneeuwen.

De volgende fase is de Ifen- en Hahnenköpflebahn, de Ifenbahn blijft bestaan terwijl de Hahnenköpflebahn vervangen gaat worden door de Ifen II. Vanaf december 2017 zal de Ifen I en Ifen II een 10 persoons gondel worden die je vanaf het dalstation comfortabel naar boven brengt.

© Bergbahnen Oberstdorf/Kleinwalsertal

Het dalstation van de Ifen I is een combistation, aan de ene kant voor de Olympabahn en de andere kant de Ifen I. De nieuwe lift wordt gebouwd door Doppelmayr, zij bouwen hier hun D-Line model. De rit van het dal (1280m) via het tussenstation (1577m) naar het eindpunt op 2030m, zowel het dal-, tussen- en bergstation zullen nieuw zijn.

Daarnaast zal ook het bergrestaurant de Hahnenköpfle worden vernieuwd. In het restaurant dat zich op 2030m hoogte bevindt zullen de zitplaatsen verhoogt worden tot 220 zitplaatsen, buiten op het terras zal dit tot 330 zitplaatsen zijn.

Ifen is een onderdeel van Kleinwalsertal & Oberstdorf, het skigebied begint bij 1280m en bereikt een hoogte van 2030m.

Bron: Skigebiete-test

Leave a comment

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account