log in

De nieuwste berichten in de ski-nieuws.nl database

De grootste indoor skibaan ter wereld

Rate this item
(0 votes)

's Werelds grootste indoor sneeuw center is bijna klaar en zal later dit jaar de deuren openen.

De grootste indoor skibaan ter wereld is bijna klaar

Het Wanda Culturele en toeristische stad (ligt in het Sonbei District Harbin), een stad in het verre noorden van China, zal na voltooing niet het record van de langste indoor skibaan overnemen, dat nu gezamenlijk is in handen is van de Amneville piste in Frankrijk met 620m en het Alpine center in Duitsland met 640m, niet overnemen, maar zal wel het record pakken in termen van de grote ski oppervlakte met 72,6 kubieke meter indoor sneeuw en zes verschillende piste. Om een beeld te geven, dit is het dubble van de huidige grootste indoor baan, Snowword in Landgraaf, Nederland met 35000 kubieke meter indoor sneeuw

 Het record van de grootste indoor skibaan was voorheen in handen van het SSAWS indoor sneeuw centre in Tokyo in 1990 maar die is in middels gesloten en al meer dan 10 jaar geleden gesloopt. Deze was 500m lang en 100 meter breed en had 50.000 kubieke meter sneeuwoppervlakte.

De bouw van het Wanda Culturele en toeristische stad is ruim 4 jaar geleden gestart op 28 april 2013 met een investering van meer dan 20 biljoen Yuan (€2.7bn) door de Wanda group. De geplande opening is nu 5 augustus 2017.

Deze "stad" verwachte jaarlijk meer dan 20 miljoen bezoekers te verwelkomen, en zal ook meer dan 10.000 banen opleveren aldus Liu Ming, vice general manager of Harbin Wanda City Investment Co Ltd in de China daily. Harbin zelf heeft een populatie van 10 miljoen en trekt jaarlijk ruim 20 miljoen bezoekers. De Wanda groep is een van China's grootste investeringsmaatschappij dat reeds diverse skigebieden in China beheerd. Het Complex heeft ook een ijsbaan dat geschikt is voor olympische wedstrijden, een theater, een klein winkelcentrum en 4- en 5 sterren hotels, restaurants en een mega bioscoop complex.

De afmetingen van de indoor skibanen zijn nog niet officieel bevestigt, maar sommige zeggen dat de langste piste 484 en 550meter zijn, hiermee behoort het tot de top 5 van langste en met een breedte van 150 behoort het ook tot de breedste indoor skibaan ter wereld. Het centrum heeft een skibare helling van 80 hoogtemeters. er kunnen 3000 mensen tegelijk op de baan.

 

Last modified onzaterdag, 01 april 2017 10:07

Leave a comment

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account