log in

De nieuwste berichten in de ski-nieuws.nl database

Skigebied moet deuren sluiten door warme weer

Rate this item
(0 votes)

De Alpen hebben het afgelopen weekend te maken gehad met regen. In het Zwitserse Engelberg viel er zelfs zoveel regen dat er niet meer geskied kan worden. Het skigebied sloot daarom gisteren zijn deuren en zoals het er niet naar uitziet gaan die deuren dit skiseizoen niet meer open voor wintersporters. 

Hoge temperaturen en neerslag

Het was vorige week een prachtige week in de Alpen. De zon liet zich veel zien en de temperatuur steeg soms tot wel 15 graden boven nul. Heerlijk terrasweer uiteraard, maar voor de sneeuwcondities is het niet ideaal. En toen het afgelopen weekend ook nog een flinke portie regen uit de hemel kwam zetten heeft de sneeuw daar helemaal onder geleden.

Voor de Brunni-Bahnen in Engelberg was de combinatie van warmte en regen een dodelijke. Zij hebben daarom gisteren besloten niet meer open te gaan voor de wintersport. Bij mooi weer blijven enkele liften nog wel open voor wandelaars, maar de wintersporters moeten hun heil ergens anders zoeken. En dat terwijl het skigebied tussen de 1.000 en 2.000 meter ligt, wat niet extreem laag is.

Gletscher

Gelukkig ligt aan de andere kant van het dorp de Titlis gletsjer met een hoogte van 3.000 meter kan je daar nog prima skiën. 

 

 
 

Leave a comment

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account