log in

De nieuwste berichten in de ski-nieuws.nl database

In 2099, 70% minder sneeuw

Rate this item
(0 votes)

Uit onderzoek van de European Geosciences Union is gekomen dat de Alpen in 2099 te maken krijgen met kortere winters en 70% minder sneeuw. Dit heeft volgens het onderzoek te maken met de stijgende temperatuur en klimaatverandering. Daarnaast start de winter een maand later en is het drie maanden eerder voorbij. Positief gegeven uit het onderzoek is als er meer gedaan wordt tegen de uitstoot van gassen de teruggang gereduceerd wordt met 30%.

Skigebieden zijn laatste jaren veel aan het investeren in de verbetering van de kunstsneeuw voorzieningen. De laatste drie jaar was december erg onzeker qua sneeuwval en dit gaat alleen maar erger worden als het aan de uitkomst van het onderzoek ligt. De sneeuwval is ook dit jaar pas in januari gearriveerd in de Alpen. Het is voor de skigebieden een erg negatieve uitkomst, want in het ergste scenario is er in 2099 onder de 1.200 meter geen sneeuw meer.

Veel weerstand

Toch is niet iedereen het eens met de uitkomst van het onderzoek. Zo zeggen veel meteorologen dat het een tijdelijke trend is en dat er snel weer verandering komt in de matige start van het winterseizoen. Op dit moment zijn er al sneeuwkanonnen die bij temperaturen boven het vriespunt sneeuw kunnen produceren. Deze techniek moet door ontwikkeld worden om in de toekomst de pistes te blijven voorzien van een verse laag sneeuw.

 

Wil je het hele onderzoek lezen? Bezoek dan de website van Telegraph.co.uk!

Leave a comment

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account