log in

De nieuwste berichten in de ski-nieuws.nl database

Bakje valt van skilift in Zwitsers skigebied

Rate this item
(0 votes)

In het Zwitserse gebied Fronalpstock, in de buurt van Luzern, is een stoeltjeslift van de kabel afgevallen en in de diepe poedersneeuw terecht gekomen. Op het moment van het incident zaten er 15 mensen in de skilift. Het desbetreffende bakje was gelukkig leeg, waardoor de inzittende in het bakje daarachter met de schrik vrij kwamen. 

Het gebeurt wel vaker dat mensen uit de skilift vallen, maar incidenten als deze zijn uniek. Skigebieden testen in de zomermaanden en gedurende het winterseizoen of alle bakjes goed bevestigd zijn en aan onderhoud toe zijn. Het is dan ook opmerkelijk dat er een incident als deze heeft plaatsgevonden.

De afgelopen dagen hebben experts meerdere onderzoeken gedaan naar de toedracht van het incident. Technische experts geven in een reactie het volgende aan: “Als er personen in de skilift hadden gezeten, dan had dit incident waarschijnlijk niet plaatsgevonden. Dit heeft te maken met het gewicht van de personen die in de skilift zitten waardoor de lift sowieso op de kabel had gebleven.” Na meerdere testrondes is de skilift weer in bedrijf genomen.

Leave a comment

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account