log in

De nieuwste berichten in de ski-nieuws.nl database

Laatste nieuws

Laatste nieuws (497)

Snow farming in Kitzbuhel

Wat is Snow Farming?

De afgelopen jaren hebben we hier al veel over bericht. Er worden namelijk sneeuwdepots aangelegd. Noem het een bult sneeuw afgedekt met platen en zeilen. De lucht wordt onder de zeilen vandaan gezogen. Afgelopen jaar heeft dit systeem weer bewezen dat het gebied op bepaalde pistes weer vroeg van start kan gaan.  Van dit sneeuwdepot is afgelopen jaar maar 15% gesmolten en dat is erg weinig als je bedenkt dat er zeker erg warme dagen zijn geweest in de zomer.

Rodelbaan

Met de Pasen waren wij zelf nog in dit gebied en we konden al zien dat er op de Gaisberg een depot was aangelegd. Afgelopen jaar waren het er zelfs 2. De plek van het 2e depot is er dit seizoen niet. Men heeft gekozen voor een veel groter depot op 1 plek.  Dit sneeuwdepot is er om de totale rodelbaan te voorzien van sneeuw. Hiervoor is circa 10.000m3 aan sneeuw nodig. 8 december 2017 gaat de rodelbaan weer open.

Grootste sneeuwdepot bij de Resterkogel

Het grootste depot bevind zich op de Resterkogel. Al 3 jaar op rij is het gelukt om als eerste niet gletsjer gebied het winterseizoen daar te openen. Daar wordt een depot aangelegd tussen de 25.000 en 30.000 m3. Ook de sneeuw van eind april kwam als een geschenk. Deze sneeuw zal gebruikt gaan worden om het sneeuwdepot op te bouwen. Ook wil men op de Resterkogel een 2e depot openen. Men wil ook een 2e piste openen. De Bergbahnen Kitzbühel hadden ingeschat dat juist de geoefende skiër op de opening afkwam. Ook de beginnende skiër trof men al vroeg in het seizoen aan. Dat betekent ook dat men een 2e piste wil openen. Men streeft ernaar om een rode maar zeker ook een blauwe piste te openen.

Hahnenkamm Walde

Ook bij de Waldelift komt weer een sneeuwdepot te liggen. Daar zal een sneeuwdepot worden gecreëerd van circa 25.000 m3 aan sneeuw.

De openingsdag staat gepland op 14 oktober 2017. Wij zijn er bij de openingsdag waarschijnlijk weer bij. Dat zullen dan ook meteen de eerste skibeelden worden van het seizoen 2017/2018

Afsluiter skiseizoen in Zillertal

Volgend weekend sluit ook het Zillertal-arena het winterseizoen af, traditioneel doen ze dat geheel in Oostenrijkse stijl met een wedelfinale. Wie in zn Lederhose en Dirndl verschijnt krijg nog eens gratis toegang ook.

 

Sloop Spieljochbahn Fügen gestart

Het einde van de oude Spieljochbahn in Fügen is gekomen. Na jaren van trouwe dienst wordt de lift afgebroken. Gisteren werd er flink gesloopt in het dorp en ging het dalstation van de lift tegen de vlakte. Bijzonder om te zien met hoeveel geweld en hoe snel dat gaat.

Geen sneeuw en toch gaat skigebied open

Terwijl in Europa de lente zijn intrede doet en de laatste skigebieden langzamerhand ook gaan sluiten, neem Mount Buller in Australië alvast een voorsprong door het skigebied te openen. De liften draaien nog niet en toch wordt er al geskied dankzij de Snowfactory die ze daar net nieuw hebben aangeschaft.

800 kilometer Piste

L'Alpe d'Huez heeft enorme groeiplannen. Door een investering van 350 miljoen euro wil L'Alpe d’Huez (samen met Les Sybelles en Les Deux Alpes) het grootste skigebied van Europa worden.

Beste skigebied van 2017

Ze zijn weer geweest; de snowplaza awards. de verkiezingen van het beste skigebied 2017. Sinds september 2016 konden bezoekers van Snowplaza en fans van onder andere skishops, rollerbanen en après-skibars stemmen op hun favorieten. Natuurlijk vonden de Snowplaza Awards niet alleen in Nederland plaats. Ook in Duitsland, Frankrijk, België en Groot-Brittanië kon er gestemd worden op de Snowplaza Award beste skigebied 2017. In totaal hebben bijna 55.000 mensen gestemd voor deze awards! Wil jij weten wie de winnaars zijn?

Skitrends voor het seizoen 2017/2018

Elk jaar - eind januari, begin februari - presenteert ISPO in München de nieuwste wintersportinnovaties voor volgende winter. Meer dan 2500 exposanten en 85000 bezoekers. Wat zijn de Innovaties en modellen voor seizoen 2017 / 2018

Subscribe to this RSS feed

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Bizztravel

Log in or create an account