×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 558 niet laden
log in

Leuke apps tijdens wintersport

Rate this item
(4 votes)

Je (smart)phone meenemen tijdens wintersport is zo gek nog niet. Je kunt je telefoon heel goed gebruiken ter ondersteuning van je vakantie. Zo bestaan er tientallen app’s die erg handig zijn tijdens je tochtjes door de sneeuw. Zo zijn er app’s die de hoogte van de sneeuw meten en geven de actuele lawine waarschuwingen. Wij maakten een overzicht van de handigste en leukste app’s tijdens de wintersport. 

Handige apps voor op wintersport

Sneeuwhoogte

Een leuke app ter voorbereiding van je wintersport. Het is een gratis applicatie die de hoogte van de sneeuw meet in het wintersportgebied waar je naar toe gaat. Je kunt de dikte van de sneeuw zien en je kunt live webcams bekijken. Iedere ochtend staat er een nieuw weerbericht voor je klaar. Je vindt er niet alleen het weerbericht, maar ook foto’s, filmpjes en grafieken. En het leuke is: de app is gratis. Je kunt je dus gratis en voor niets goed voorbereiden op je vakantie.

Deezer

Ga je met de auto op vakantie? Ja… Dan staat er een lange reis op je te wachten. Natuurlijk kun je onderweg liedjes zingen, spelletjes doen, films kijken of lezen, maar wil je toch wat meer in de stemming komen van je eindbestemming? Download dan de app Deezer. Een leuke applicatie voor onderweg. Je kunt muziek luisteren van je favoriete artiesten, de nieuwste albums en tracks. Je kunt daarnaast heel makkelijk vrienden uitnodigen via Facebook zodat zij ook kunnen mee genieten.

Ski Track

Uiteindelijk op de piste aangekomen? Dan wil je natuurlijk direct de latten op. Met de app Ski Track wordt je hele route gevolgd. Na een lang dagje op de piste krijg je na bij deze app een overzicht van je route. Zo kan je zien welke afstand je hebt afgelegd, wat je gemiddelde snelheid was en hoe hoog je bent geweest. Het is een soort dagboek dat bijhoudt waar je skiet en dat wordt opgeslagen. Je kunt daarnaast ook foto’s toevoegen aan de hand van een ingebouwde GPS.

Snowciety

Deze gratis app lijkt veel op Ski Track, maar is net wat luxer. Zo kun je ook zien waar je vrienden zich bevinden op de piste en kun ze live op de berg tracken. Zo weet je precies waar je moet zijn en waar iedereen is. Erg handige app als je met een grote groep op wintersport bent. Het enige nadeel aan deze app is dat je Wi-Fi of internet nodig hebt.

Hangtimer

Deze app is geschikt voor de waaghalzen onder ons. Hangtimer is uitermate geschikt voor dare devils die wel houden van een sprongetje op de piste. Ideaal dus voor snowboarders. De app meet hoe hoog je sprong is en hoelang je in de lucht zweeft. Je kunt achteraf precies zien waar je hebt gesprongen en hoe snel en hoog je bent gegaan. Daarnaast geeft de app een overzicht van je beste sprongen. De applicatie is gratis voor iPhone en kun je vinden onder de naam HT Lite.

Panorama

Skigebieden zijn de meest fotogenieke gebieden ooit! Dus foto’s maken hoort er helemaal bij. Leg die mooie herinneringen vast met een panoramafoto. Een goed voorbeeld van een app waarmee je een goede panorama foto kunt maken is Dermandar app of 360 Panorama. Voor Android gebruikers is er de Photaf Panorama app.

Snowsafe

Wintersport is niet alleen leuk. Het moet natuurlijk ook veilig blijven. Lawines zijn een groot gevaar tijdens wintersport. Snowsafe is een goede gratis app waarmee je gelijk kunt zien of er lawinegevaar dreigt of hoe groot het risico is op een lawine. De app is beschikbaar voor iPhone en Android. Er is wel één nadeel: de app is nog niet beschikbaar in alle landen.

Last modified onzondag, 26 maart 2017 11:32

Leave a comment

Onze premium partners

Wintertrex Visit Tirol Skiset, nu huren met 45% korting alpenweerman 


Skihuren met korting wel oplopend tot 50%

Log in or create an account