Skivakantie Idre Fjäll

De historische provincie Dalarna ligt in het midden van Zweden en grenst in het westen aan Noorwegen. De regio staat bekend om haar tradities en typische Zweedse cultuur. Tradities worden hier nog gekoesterd en bij bijzondere gelegenheden dragen de inwoners allemaal nog een kostuum. Ook het Dalapaard, een klein houtpaardje dat een geliefd souvenir is, komt uit Dalarna.

Rode houten huisjes, glinsterende meren, ongerepte bossen en prachtige uitzichten vormen het beeld in de provincie. Natuur- en cultuur fans alsmede vakantiegangers die graag actief bezig zijn, zullen hier een top vakantie beleven. In het westen van de provincie domineren de bergen, hierdoor vormt het de perfecte basis voor wintersporten.

Vanaf de top van de Gränjesvålen uit heeft u een adembenemend uitzicht over een brede, besneeuwde vlakte met daarnaast de prachtige dichte bossen op de bergen van Noorwegen. Vanuit alle windrichtingen wordt u omringd door de bergen van het skigebied Idre Fjäll, dat tevens behoort tot een van de grootse skigebieden van Zweden.

Het pittoreske plaatsje zelf, zou zelfs het decor kunnen vormen voor een postkaart. Eigenlijk ontbreekt er in de historische provincie Dalarna, slechts 30 km van de grens met Noorwegen verwijderd, niets. Typische rode huizen, gemaakt van hout met daarnaast de ongerepte bossen.

Idre Fjäll is niet alleen in de winter een geliefde bestemming, ook in de zomer kunt u hier perfect terecht voor een actieve vakantie. En dat is niet alleen te danken aan het prachtige landschap, maar ook door de talrijke mogelijkheden die u hier heeft.
Geniet van een uitstapje in de natuur – op ski’s of sneeuwschoenen, bij een toer met een echte hondenslee of op een sneeuwscooter. Ontdek de cultuur en proef de regionale specialiteiten. Idre Fjäll maakt het allemaal mogelijk!

 Lees meer over deze prachtige bestemming