Het Zweedse Idre Fjall. Een werkelijk prachtig bestemming.

Het Zweedse Idre Fjall. Een werkelijk prachtig bestemming in de ongerept natuur.

Regelmatig zullen wij via deze link “bijzondere bestemmingen” aanbevelen. Dit kunnen zijn super leuke skigebieden, bijzondere thema’s of de pareltjes waar je misschien niet direct aan denkt.

Deze keer in de Specials; Idre Fjall, een werkelijk prachtig bestemming in de ongerepte Zweedse vlag Zweedse natuur waar rust en stilte nog de belangrijkste factoren zijn. Deze bestemming boek je inclusief skipas.

Zweden, het land dat bekend is dankzij Pippi Langkous en door het grote aantal herten en voor dat we het vergeten, het is tevens een paradijs voor wintersporters! De natuur in Zweden is door meerdere ijstijden gevormd. Hierdoor vindt u er gletsjers, prachtige watervallen en meer! Voor de klassieke wintersporten, zoals langlaufen of skiën, vindt u in Zweden optimale omstandigheden. Dat wordt bewezen door het WK Alpine skiën dat in 2007 plaatsvond in het Zweedse Åre.

Waarom wintersport in Zweden boeken?

Er zijn talrijke redenen om uw wintersport in Zweden door te brengen. Zeer geliefd is de sauna cultuur in Zweden, de ouderwetse naam “Bastu” (van “badstuga” = badhuis) hoort men tegenwoordig nog steeds. In bijna elke plaats zijn er gezamenlijke sauna’s en de meeste accommodaties beschikken over een eigen spa gedeelte. Zweten in de aangename hitte en daarna een afkoeling in de sneeuw – deze belevenis mag u niet missen!

Door de lage bevolkingsdichtheid is er voldoende ruimte voor iedereen. Dit merkt men tevens aan de Zweedse mensen, ze zijn erg ontspannen en relaxed. Nog een voordeel is de sneeuwzekerheid. Ook al zijn er hogere toppen in de Alpen, maar door de noordelijke ligging en het verminderde zonlicht zijn de seizoenen langer en de temperaturen lager. Beleef het Zweedse cultuur – vele dorpen bieden bijeenkomsten met de lokale bevolking aan. Tijdens een traditioneel avondeten kunt u de mensen beter leren kennen. En er bestaat misschien zelfs de mogelijkheid tot een rit op een hondenslee!

Klik hier om naar de pagina te gaan.