Kroeg op de noordpool zoekt nieuwe uitbater

Ben je dringend op zoek naar een baantje en laat je je niet afschrikken door iets lagere temperaturen? Dan is een baan als uitbater van de koudste kroeg op aarde misschien wel het juiste werk voor jou.

Een unieke kans is het zeker, want heel veel kroegen zijn er niet in het ijskoude noorden. Het kan soms wel wat langer donker zijn, aangezien je in de winter op zo’n 100 achtereenvolgende dagen zonder zonlicht kan rekenen, maar dan heb je wel kans om het mystieke noorderlicht te bekijken. Verder moet je nog rekening houden met wat ongenode gasten, aangezien het wel eens voorkomt dat er een ijsbeer op de geur van het eten in de kroeg afkomt.

De huidige eigenaar, John Einar-Lockert, verkoopt zijn kroeg, de Svalbar, voor net onder een miljoen euro. Redelijk prijzig voor een tent waarvan je verwacht dat er nooit iemand op zou komen dagen, maar het tegendeel is waar. In Svalbard, dat technisch gezien deel is van Noorwegen, wordt geen belasting betaald, waardoor de prijs van een biertje in de vrieskou nog best meevalt. Om die reden kan de nieuwe eigenaar van de kroeg best wat klandizie verwachten. Veel concurrentie is er in Svalbard natuurlijk ook niet.

Als je even vergeet dat er ijsberen op je werk langs kunnen komen en dat je niet heel lang de deur uit kan gaan voordat je doodvriest, is het eigenlijk best een prima baantje. Met genoeg bevroren toeristen en onderzoekers die af en toe naar binnen wandelen is er bovendien een aardig zakcentje te verdienen. Waar wacht je dus nog op? Solliciteren maar!