De draagbare ‘skileraar’ die je 24/7 feedback geeft

Skilessen nemen is uiteraard een van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken als je begint met skiën. Toch is er altijd een moment dat je denkt genoeg kennis te hebben zodat je zonder skileraar prima de berg af kunt. De skileraar kan tenslotte niet 24/7 achter je aan blijven skiën. Om tips te blijven ontvangen, ook als je geen skiles hebt, heeft het bedrijf Carv een geweldig product ontwikkeld waarbij je constant tips ontvangt via je headphone.


Carv is een simpele chip die je bevestigt op je skischoen en die ervoor zorgt dat je constant feedback krijgt. Het product bestaat uit een zooltje met een draad dat in verbinding staat met een klein kastje. Via de drukpunten van de voet krijg je direct feedback via oordopjes. Het bedrijf zelf spreekt over de eerste draagbare technologie waarbij je constant een digitale coach bij je draagt. Naast de drukpunten meet het systeem ook de bewegingen die je maakt. Hierdoor worden de tips die je ontvangt op elke moment aangepast.

Het systeem staat constant in contat met je smartphone en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderden skiërs. “Carve geeft een nieuwe dimentie aan het skiën. De druk sensoren geeft je een duidelijk beeld van de dingen die je fout doet. Daarnaast maakt de applicatie op je mobiele telefoon het helemaal af en zorgt voor een geweldige combinatie. Het werkt geweldig,” aldus Filip Flisar, Ski Cross World Champion.

Het product is geschikt voor zowel alpine skiërs en freestyle skiërs
Hoe het product precies werkt zie je in de onderstaande Kickstarter video. Het doel was om $50.000 op te halen, maar de teller is gestopt op $275.196,- Het product is inmiddels volop verkrijgbaar via de site van getcarv.com

Leave a Reply