Actie van de week – Het fantastische Livigno

Buon giorno, Livigno! ⛷♥

Het fantastische Livigno  ** actie loopt tot 09 oktober 2019 **

Boek deze week jouw wintersport naar Livigno en bespaar maar liefst € 50,- p.p.! ?
Sneeuwzeker
Pistes voor elk niveau
Groot Funpark
Veel Tiefschnee
Actie loopt tot 09 oktober 2019Livigno

Lombardije

De regio Sondrio bevindt zich in Lombardije en biedt een zeer gevarieerd landschap. Zo is vooral het panorama-uitzicht op de top van de Ortlergroep of de Forni-gletsjer zeer indrukwekkend. De vele wijngaarden en de heuvelachtige omgeving maken romantische wandelingen door het prachtige winterlandschap mogelijk. Diverse beschermde natuurgebieden staan garant voor een indrukwekkend natuurspektakel. Het Parco Nazinale dello Stelvio geldt als bijzonder mooi. Hier, in de schaduw van de Ortlergroep en het skigebied “Alta Valtellina” komen 3 dalen bij elkaar: Valdidentro, Valfurva en Valdisotto. Cultuur, sport of ontspanning – in Sondrio komt iedereen aan zijn trekken!

Aan de zonrijke kant van de Lombardische Alpen, niet ver van St. Moritz, ligt Livigno. Het populaire skioord ligt op sneeuwzekere 1.816 m hoogte en is niet alleen bekend om de diverse internationale wedstrijden die er plaatsvinden, maar staat ook tot ver over de grenzen bekend als een belastingvrij winkelparadijs. Het stadsdeel Trepalle (1.900-2.250 m) is de hoogstgelegen, permanent bewoonde vestiging van Europa.

Traditionele houten huizen vormen het stadsbeeld en dankzij haar ligging op de zuidelijke kant van de Alpen, is er veel zon. De brede pistes zijn uitstekend geprepareerd en attractieve snowparks bieden boarders alles wat hun hartje begeert. Na het skiën kunt u après-skiën in oergezellige hutten met Italiaanse flair. In de belastingvrije zone Livigno kan men niet alleen parfum, alcohol en sigaretten tegen een gunstige prijs kopen (exportbeperking), maar ook op kleding, horloges, camera’s en bij het tanken kunt u 40% of meer besparen! Ook op de pistes zijn de prijzen niet hoog. Dat betekent veel vakantie voor weinig geld!

APRÈS-SKI LIVIGNO

In het skigebied en bij de dalstations bevinden zich veel gezellige hutten, die bekend staan om hun après-ski. Livigno doet niet onder voor de Oostenrijkse skioorden! Wat u absoluut moet proberen is het warme drankje “Bombardino”, dat 40 jaar geleden in de Tea del Vidal werd uitgevonden – de nummer 1 après-skibar in Livigno! Dit is de regionale specialiteit, die tijdens après-ski veelvuldig wordt gedronken. Een groot aantal gezellige restaurants, cafés, bars, pubs evenals een wijnkelder en een discotheek zorgen ervoor dat u zich ’s avonds niet zult vervelen.

Andere activiteiten zijn rodelen, schaatsen, ijsklimmen, 20 km winterwandelwegen, snowmobiel, paardrijden, bowlen, biljart, sauna, zwembad en een fitnesscentrum. Voor iedereen die de traditierijke en culturele kant van Livigno wil leren kennen, is er een bezichtigingstour van de vele bezienswaardige kerken. Enkele van deze kerken stammen uit de 17e eeuw en herbergen interessante kunstschatten.

Dankzij de bijzondere geografische ligging werd Livigno overigens verklaard tot tolvrije zone – een droom voor alle shopfans!

WINTERSPORTVAKANTIE LIVIGNO – SNEEUW- EN SHOPPARADIJS!

U zoekt informatie over de actuele sneeuwcondities? Hier vindt u de actuele weersvoorspelling van de komende dagen in Livigno. Normaal gesproken kunt u ook een nog betere indruk krijgen via de webcam. Daarnaast kunt u de geopende skiliften in Livigno zien en de actuele sneeuwhoogtes op de berg en in het dal. Het diagram vergelijkt de sneeuwverhoudingen met die van vorig jaar en ook met die van het gehele seizoen in Livigno.
Leave a Reply